Hoteli za ceo svet

Marmaris, Turska - Letovanje

Marmaris letovanje

Marmaris je poznato letovalište u Turskoj, na oblama Egejskog mora. Marmaris je nekada bio samo malo ribarsko naselje danas je preraslo u moderan turisticki grad, jedan od najlepših  na jugozapadnoj obali Turske. Marmaris je udaljen oko 80 km od Kušadasija i oko 100 km od Bodruma. Nalazi se na severozapadnoj strani od ostrva Kos u Grckoj, a do susednog grckog ostrva Rodosa je nepun sat vožnje hidrogliserom. U gradu živi preko 28.000 stanovnika. Marmaris je udaljen oko 150 km od aerodroma u Bodrumu.

Marmaris nudi ugodan odmor u grckom stilu i sa svojim cudesnim plažama, lepom obalom, ljubaznim ljudima, dobrom hranom i u novije vreme sagradenim prestižnim hotelima Marmaris je postao jedno od najlepših mesta za odmor. Čuven je po bučnom i veselom nocnom životu, velikom broju restorana, klubova i barova koji se protežu duž cele obale. Svakako ne treba propustiti vece sa trbušnim plesacicama uz orijentalnu muziku.
Icmeler - izuzetno popularan turisticki gradić u neposrednoj blizini Marmarisa. Nalazi se u uvali sa dugom pešcanom plažom, najlepšom u regiji, okružen je planinama pod borovom šumom. Celo mesto je posveceno iskljucivo turizmu sa izuzetno uredenom infrastrukturom koju cine hoteli, restorani, prodavnice. Sa Marmarisom je odlicno povezan lokalnim dolmušima koji saobracaju na nekoliko minuta.

Didim, koji se nalazi na obali Turske, je dom drevnog grada Didima i poznatog Apolonovog hrama. Leti, Didim je atraktivno letovalište, sa  dugim plažama, cistom vodom i nudi veliki, izbor sportova na vodi. Obiluje drevnim ruševinama i pun je uvala i zaliva. Grad Didim ima veliki broj hotela, prodavnica, akva park i obiluje prirodnim lepotama kao sto su jezero Bafa, Nacionalni park i reka Buiuk Menderes. U vecernjim casovima zabava u Didimu ne prestaje. Ima dosta diskoteka, kao i manjih pabova i barova, od kojih mnogi nude živu tursku narodnu muziku. Medutim, najvecim delom, Didim je porodicno odmaralište koje nudi brojne aktivnosti i rekreaciju na otvorenom.

Nadamo se da ce vam ovo letovanje. godine u Marmarisu, biti upravo onakvo letovanje i odmor kakav ste sanjali.