Alzas i Švarcvald 29.04.2023.

Regija Alzas se nalazi na istoku Francuske. Istorija, pejzaž i kultura ovog dela Francuske plene svojom lepotom i raznolikošću. Gravni grad regije Alzas jeste Strazbur koji je jedan od najznačanijih centara Evropske Unije, sa Evropskim parlamentom i Međunarodnim sudom za ljudska prava. Planinski masiv Švarcvald (Crna šuma) u nemačkoj pokrajni Baden-Virtenberg, oduvek je privlačio turiste svojom prelepim pejzažima, u čijoj plodnoj dolini se nalaze mnogi bajkoviti gradići i sela, specifični za ovaj kraj. 

1. dan BEOGRAD – NOVI SAD – MAÐARSKA Sastanak putnika u Beogradu u 14:30 h. Polazak autobusa u 15:00h. Polazak iz Novog Sada u 16:15h. Nocna vožnja kroz Madarsku i Austriju.
2. dan MAÐARSKA – STRAZBUR – KEL Dolazak u Strazbur. Odlazak na razgledanje grada u pratnji vodica. Šetnja kroz istorijski centar grada sa velicanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuca Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim gradevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zašticen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a). Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Nocenje.
3. dan KEL – FRAJBURG – KOLMAR – KAJZERSBERG – RIKVIR – KEL Dorucak. Fakultativni celodnevni izlet u Alzas. Polazak prema gradicu Frajburg koji sa pravom nosi nadimak "Dragulj Švarcvalda". Danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i najveci broj suncanih dana u Nemackoj. Ima neobicne uske vodene kanale, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116m, trg Augustinaca sa manastirom. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do gradica Kolmar, koji je smešten u podnožju planine Vogezi na reci Lauh koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i ocuvani srednjovekovni centar grada, nastao u 9. veku, glavna je atrakcija koja privlaci brojne turiste. U starim drevnim gradevinama smeštene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Slobodno vreme u istorijskom centru grada. Nastavak putovanja prema živopisnom srednjovekovnom selu Kajzersbergu, koje je udaljeno oko 12 km od Kolmara, sa živopisnim zgradama razlicitih arhitektonskih perioda. Kraca šetnja i foto pauza. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) koje je jedno od najlepših sela Francuske. Selo je smešteno izmedu uredenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, u kom je snimano više istorijskih filmova. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Nocenje.
4. dan KEL – HAJDELBERG – BADEN BADEN – KEL Dorucak. Celodnevni fakultativni izlet u Hajdelberg, romanticni gradic smešten uz reku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada, koji spada medu najimpresivnije objekte u Nemackoj, a postoji vec 700 godina. Ubraja se u red deset najpopularnijih evropskih znamenitosti. Panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18.veka, Zamak Hajdelberg (panorama), Rathaus – Gradska kuca, Stari gradski trg, Stari most na Nekaru, goticka crkva Sv. Duha, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa koje se pruža najlepši pogled na stari deo grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom izmedju 14 i 66 °C. Sa svojim lekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoce raskošne palate i vile, sa savršeno uredenim vrtovima, kao i prelepi parkovi sa tri kilometra dugim šetalištem u aleji Lihtentaler. Slobodno vreme. Povratak u Kel. Nocenje.
5. dan KEL – STRAZBUR – TRIBERG – JEZERO TITIZE – DONAUEŠINGEN – MAÐARSKA Dorucak. Polazak prema gradicu Triberg gde se nalazi najveci vodopad u Nemackoj. Nastavak putovanja do najvece turisticke atrakcije Švarcvalda, glecersko jezero Titize. Jezero je široko dva kilometra, dugacko 720 metara, a duboko 40 metara gde je covek u prirodni ambijent ugradio divan turisticki raj sa mnogo hotela i mesta za odmor i rekreaciju. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Donauešingen poznatog kao mesto gde nastaje Dunav. Reka nastaje u neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušcu dve planinske recice Breg i Brigah. U parku ovog dvorca nalazi se fontana, koja simbolizuje zvanican izvor Dunava i predstavlja veliku turisticku atrakciju. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Nocna vožnja kroz Nemacku, Austriju i Madarsku.
6. dan MAÐARSKA - NOVI SAD - BEOGRAD Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim satima.Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim satima.
Prema programu Alzas-

Smeštaj

 - Hotel IBIS Strasbourg Sud la Vigie***, Ostwald,13 Rue Ferdinand Braun, Tel : 0388555300, www.ibis.com
Hotel se nalazi 12 km od centra Strazbura. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Doručak – samoposluživanje.
- Filip Travel zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.


Smeštaj

 - Hotel Kyriad Prestige ***, Strasbourg–Schiltigheim, 2, Avenue de l'Europe Espace Européen de l'Entreprise, Tel: +33390226060, www.kyriad.com Hotel se nalazi u mirnom delu Strasbura udaljen 4 km od centra grada, na G liniji gradskog autobusa (12 minuta). Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wifi je besplatan. Doručak – samoposluživanje. - Filip Travel zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.

OPŠTI SADRŽAJI
Recepcija
Recepcija
RESTORAN / BAR
Bar
Bar
Restoran
Restoran

Smeštaj

 - Hotel IBIS Strasbourg Sud la Vigie***, Ostwald,13 Rue Ferdinand Braun, Tel : 0388555300, www.ibis.com
Hotel se nalazi 12 km od centra Strazbura. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Doručak – samoposluživanje.
- Filip Travel zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.


Smeštaj

 - Hotel Kyriad Prestige ***, Strasbourg–Schiltigheim, 2, Avenue de l'Europe Espace Européen de l'Entreprise, Tel: +33390226060, www.kyriad.com Hotel se nalazi u mirnom delu Strasbura udaljen 4 km od centra grada, na G liniji gradskog autobusa (12 minuta). Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wifi je besplatan. Doručak – samoposluživanje. - Filip Travel zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.

SMEŠTAJ
● Hotel EUROPA***, www.ates–hotel.de - Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km. U blizini hotela se nalaze pešačka zona I brojne prodavnice. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi–fi je besplatan . Doručak se služi po principu samoposluživanja.
● Hotel ATES***,Kel www.ates-hotel.de - Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7 km, na samom putu za Strazbur.. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra. Mesto Kel ima pešačku zonu u blizini hotela, kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene I poseduju: kupatilo, telefon, TV i Wi–Fi internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja – izbor vise jela.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.
● Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne i treći , pomoćni ležaj može biti manji od standardnih dimenzija.

OPCIONE DOPLATE ● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta ● Doplata za dodatno sedište: 85 evra

FAKULTATIVNI IZLETI
● Celodnevni izlet “Alzas I Švarcvald ” sa posetom mestima: Frajburg, Kolmar, Kajzersberg i Rikvir. Cena: 35 evra.
U cenu je uključeno: prevoz autobusom, posete navednim mestima i usluge vodiča. U cenu nisu uključene ulaznice.
● Celodnevni izlet “Hajdelberg i Baden Baden” Cena: 35 evra.
U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta istorijskog centra Hajdelberga i usluge vodiča. U cenu nisu uključene ulaznice.
● Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u inostranstvu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika) na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ALZAS I ŠVARCVALD”● Potrebno je najmanje 45 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštaja u trokrevetnim sobama.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, Ameri-can Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguranja koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 05. oktobra 2022. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000054060 važi od 01.10.2022. do 01.10.2023. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: mailto:office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na mailto:e-mail:office@triglav.rs. 

● Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
● Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice
● Razgledanja prema programu
● Usluge licenciranog vodiča
● Troškovi organizovanja putovanja.

●Fakultativni izleti
●Ulaznica za vodopad u Tribergu 8 evra 
●Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

NAŠA NAJBOLJE OCENJENA TURA!

Poslednje pregledani aranžmani

Alzas i Švarcvald 29.04.2023.