Kalabrija 28.8.2022 (Grand Hotel President)

Kalabrija (Calabria) je južna pokrajina Italije, smeštena na samom jugu Apeninskog poluostrva. Na istoku i jugu izlazi na Jonsko more, a na zapadu na Tirensko. Nekada je Kalabrija bila stecište avanturista, a danas predstavlja raj za odmor i letovanje u okruženju očuvane prirode. Preporučuje se, pre svega, ljubiteljima autentičnog šarma italijanskog juga, peščanih plaža, lokalne gastronomije i letovališta koja još uvek nisu odredišta masovnog turizma. Regija Kalabrija predstavlja jedinstvenu mešavinu različitih etničkih grupa, tradicija, dijalekata, folklora, umetnosti i originalne gastronomije.
Siderno je mali kalabrijski grad na istočnoj, jonskoj obali. Čine ga drevno jezgro (Siderno Superiore) i novi deo grada (Siderno Marina), koji se razvio u blizini područja Costa dei Gelsomini i Locride. Brojne turiste privlači dugom, prostranom peščano-šljunkovitom plažom i čistim morem. Siderno je i dobar izbor destinacije za sve ljubitelje italijanske kuhinje, ribljih specilaiteta i lokalnih vina, autentičnog kvaliteta.
Ročela Jonika (Roccella Ionica) se nalazi oko 12 km severno od Siderna. Svojm dugom, peščanom plažom i slikovitim ambijentom privlači posetioce tokom cele godine. Mesto je održavanja jednog od najznačajnijih italijanskih festivala džez muzike.
 

1.dan BEOGRAD – LAMEZIA TERME – SIDERNO Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla”, dva sata pre poletanja. Direktan carter let do aerodroma Lamezia Terme kompanijom Air Montenegro (MNE2356). Planirano vreme poletanja iz Beograda je 18.20h. Po sletanju u Lamezia Terme (20.00h) sledi transfer do hotela (oko 73km). Smeštaj u sobe. Vecera. Nocenje.
2.dan – 7.dan SIDERNO Dorucak. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti ili odlazak na fakultaivne izlete. Vecera. Nocenje.
8.dan SIDERNO – LAMEZIA TERME – BEOGRAD Dorucak. Odjavljivanje iz hotela. Slobodan dan za individualne aktivnosti do polaska na transfer do aerodroma Lamezia Terme. Planirano vreme poletanja za Beograd je 20.40h, kompanijom Air Montenegro (MNE2357). Sletanje u Beograd u 22.00h.

SMEŠTAJ:
● Grand Hotel President 4*
www.grandhotelpresident.com
Lokacija: Grand Hotel President se nalazi 50 m od plaže u mestu Sidero Marina na obali Kalabrije koja gleda na Jonsko more. Grand Hotel President je udaljen 2 km od turističkog centra mesta. Grand Hotel President je udaljen 73 km od Lamecia aerodroma.
Sobe: Sve sobe Grand Hotela President imaju kupatilo, fen, TV, telefon, klima uređaj, mini bar, sef, wi fi internet, balkon. U ponudi agencije nalaze se standard sobe.
Hotelski sadržaj: U sastavu Grand Hotela President hotela nalaze se restoran, bar, spoljašnji bazen sa terasom za sunčanje, konferencijska sala, privatna plaža sa suncobranom, ležaljkom i stolicom po sobi.
Sport i zabava: Gostima Grand Hotel President što se zabave tiče na raspolaganju su teren za košarku, mali fudbal, teniski teren, kuglanje kao i fitnes centar. Za decu postoji prostor za igru i organizovana animacija.
● Club Hotel Kennedy 4* - Roccella Ionica
https://www.clubhotelkennedy.com/?lang=en
Lokacija: Club Hotel Kennedy se nalazi preko puta plaže u mestu Ročela Jonika na obali Kalabrije koja gleda na Jonsko more. Privatna plaža je udaljena 150 m od hotela. Club Hotel Kennedy je udaljen 2 km od turističkog centra mesta. Club Hotel Kennedy je udaljen 68 km od Lamecia aerodroma.
Sobe: Club Hotel Kennedy ima 80 smeštajnih jedinica. Sve sobe Club Hotela Kennedy imaju kupatilo, fen, TV, telefon, klima uređaj, mini bar, wi fi internet, balkon. U ponudi agencije nalaze se standard sobe.
Hotelski sadržaj: U sastavu Club Hotel Kennedy hotela nalaze se 2 restorana, bar, 2 spoljašnja bazena, privatna plaža.
Sport i zabava: Gosti Club Hotela Kennedy se mogu opustiti na ležaljkama, popiti piće u baru ili vežbati jedrenje na dasci. Na pesku se nalazi teren za odbojku na pesku i diskoteka.
● Hotel Parco Dei Principi 5* – Roccella Ionica
https://www.parcodeiprincipi-roccella.com/en/
Lokacija: Hotel Parco Dei Principi se nalazi u mestu Ročela Jonika na obali Kalabrije koja gleda na Jonsko more, udaljen je 150 m od plaže. Hotel Parco Dei Principi je udaljen 3,5 km od turističkog centra mesta i 68 km od Lamecia aerodroma.
Sobe: Hotel Parco Dei Principi ima 60 smeštajnih jedinica. Sve sobe imaju kupatilo, fen, TV, telefon, klima uređaj, mini bar, wi fi internet, balkon. U ponudi agencije nalaze se standard sobe.
Hotelski sadržaj: U sastavu Parco Dei Principi hotela nalaze se restoran, bar, bašta, 2 spoljašnja bazena za odrasle i decu, teretana, spa centar, wi fi internet, privatna plaža.
Sport i zabava: Gosti Parco Dei Principi se mogu opustiti na ležaljkama pored bazena. Takođe gostima je dostupno iznajmljivanje rent-a-bike i rent-a-car na recepciji hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI:
Minimum za realizaciju je 20 prijavljenih putnika. Prijava i plaćanje se vrše na destinaciji.

Ređo Kalabrija i Šila (Reggio Calabria i Scilla)
Posle  doručka  polazak za Ređo Kalabriju. Obilazak grada: Nacionalni arheološki muzej Magna Graecia*, jedan od najprestižnijih u Italiji, sa brojnim istorijskim i arheološkim nalazima i čuvenim bronzama Riace, glavom filozofa. Poseta će se nastaviti šetnjom Corso Garibaldi sa drevnim građevinama i tradicionalnim pozorištem "F. Cilea" do Katedrale, jedne od najvećih u Kalabriji. . Ručak i slobodno vreme u Ređiju. Transfer do Šile, koja se naziva i malom Venecijom zbog položaja svojih kuća gotovo uronjenih u more. Slobodno vreme. Povratak, večera i noćenje.
- Ulaz u Arheološki muzej: 8,00 € (zatvoren ponedeljkom) opciono 
Cena izleta : 45  eur  za odrasle  / 35 eur za decu do 12 godina.
*-Ulaz u Arheološki muzej: 8,00 € , opciono 

Tropea
Posle  doručka polazak za Tropeu. Gradić Tropea se često naziva biserom Tirenskog mora. Osnovan je kao luka u doba Rimljana, prema legendi, od strane Herkula, pri povratku sa Iberisjkog poluostrva. Imao je važnu ulogu u vreme Normana i Aragona. Iako popularno stecište turista, Tropea je ostala neiskvarena modernim duhom masovnog turzma, te je tako idealno mesto za odmor i uživanje u čistom tirkiznom moru, belim peščanim plažama, ali i romantičnim uskim ulicama, renesansnim crkvama i palatama.
Nakon šetnje starim gradom, sledi odlazak u luku, odakle se isplovljava na tročasovni izlet brodom, tokom kog će se služiti aperitiv i uživati u lepoti tirenske obale (Baia di Riaci i Baia di Grotticelle, Capo Vaticano i S. Maria dell'Isola). U kasnim popodnevnim časovima sledi povratak u hotel, večera i noćenje.
Cena izleta:  65 eur za odrasle  / 55 eur za decu do 12 godina

Đerače (Gerace)
Nakon doručka odlazak do slikovitog sela Đerače, koje je uvršteno među najlepša sela u Italiji. Lokri su ovde osnovali grad u VIII veku. Sledi degustacija u bergamoteriji, tokom koje će posetioci imati priliku da upoznaju ovo posebno citrusno voće koje se uzgaja u uskom pojasu kalabrijske jonske obale, ograničenoj na 90 km između Ređo Kalabrije i Lokrija. Danas se koristi ne samo u kulinarstvu, već je njegovo eterično ulje prisutno u mnogim kozmetičkim proizvodima. Povratak  u hotel popodne.
Cena izleta : 35 eur  za odrasel / 28 eur za decu do 12 godina               
Cena ne uključuje:
• Mali voz u Geračeu (opciono) 3,00 €
• Katedrala Gerače i crkva San Frančesko 3,00 € opciono

Poseta drevnoj farmi Torre Zuvino                       
Degustacija tipičnih BIO proizvoda (lagani ručak) iz Villa Vittoria Agriturismo + domaće vino i hladna pića
Demonstracija - radionica ručno pletene sveze paste sa  Nonnom Vittoriom;
Cena izleta :  55 eur po osobi

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “KALABRIJA”
● Potrebno je najmanje 100 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama u kojima je treći ležaj pomoćni.
● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata
MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Triglav Osiguranja koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000049593 važi od 01.10.2021. do 01.10.2022. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs. 


 

povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Lamezia Terme-Beograd kompanijom Air Montenegro; Aerodromske takse 40,09 € na dan objavljivanja programa, plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni); 7 noćenja u odabranom hotelu na bazi polupansiona u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim  sobama sa  pomoćnim ležajem; transferi prema programu;
usluge vodiča na srpskom jeziku; Troškovi organizacije i vođenja putovanja
 

fakultativne izleti; putno zdravstveno osiguranje;  individualni troškovi putnika 

Poslednje pregledani aranžmani

Kalabrija 28.8.2022 (Grand Hotel President)