Kuba 10.02.2023

Sastanak putnika sa vodicem na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela u 17.40 h. Poletanje za Istanbul u 20.20 h (let TK1084). Dolazak na aerodrom ‘’Istanbul’’ u 00.10 h.
Cekanje na let za Havanu i poletanje u 01.50 h. Nocni let. Sletanje u Havanu u jutarnjim casovima oko 07.25. Posle carinskih formalnosti, transfer za Varadero. Prevoz u klimatizovanim vozilima do izabranog hotela u Varaderu. Kratka pauza na Bacunayagua mostu sa ukljulenim osveženjem - najbolja Pina Colade u ovom delu sveta (ukljuceno u cenu). Prijavljivanje u hotel je predvidjeno u popodnevnim satima. Pice dobrodošlice i zapocinjanje all inclusive usluge. Slobodno vreme. Nocenje.
Dorucak u hotelu. Polazak za Havanu. Na putu do Havane, kratka pauza i obilazak muzeja Finca Vigia, gde je živeo cuveni pisac Ernest Hemingvej (ukljuceno u cenu). Kuca je izvorno sacuvana kao u trenutku kao da se u njoj i dalje svakodnevno boravi. Sve je zamrznuto u trenutku i možete da osetite vecni duh tog vremena. Svi trofeji koje je osvajao kao lovac, fotografije, knjige stoje kao prvog dana. Nastavak ka prestonici Kube i obilazak grada (ukljuceno u cenu). Tura zapocinje obilaskom Univerziteta, Trga Revolucije i cuvene “Malecon” promenade. Obilazak kolonijalnog dela grada, prolazak pored pozorišta, parkova i megalomanskih gradjevina kojima ovaj grad obiluje. Prošetacemo kroz istorijski i kolonijalni deo stare Havane, koji je .zbog svoje lepote uvršten na listu UNESCOve svetske kulturne baštine i upoznati se sa velicanstvenim trgovima koji su obeležili ovaj znameniti grad-muzej. Ova poseta ne bi bila kompletna bez obilaska hotela Ambos Mundos, Floridita i Bodeguita del Medio barova. Obilazak se završava na bazaru uz mogucnsot kupovine suvenira i uživate u duhu nekog prošlog vremena. Obilazak se završava jednosatnom vožnjom cuvenim old timer-ima. Nastavak putovanja do hotela Hotel Grand Aston La Habana 5* najnoviji hotel u Havani. Obzirom na celokupnu situaciju u proteklih par godina, Kuba, kao I sami hoteli su pretrpeli velike poslovne gubitke I tako I izgubili na kvalitetu. Iz tog razloga smo se odlucili da ovaj put smeštaj bude u novom hotelu gde se može ocekivati I viši nivo usluge. Prijavljivanje u hotel je predvidjeno u popodnevnim satima Vece predvidjeno za veceru u lokalnom restoranu Aljibe sa autenticnom atmosferom i lokalnim specijalitetima (ukljuceno u cenu).
Dorucak u hotelu Grand Aston La Habana 5*. U toku boravka ce biti organizovan fakultativni izlet. Celodnevna fakultativna poseta dolini Vinales. Na 2,5 sata vožnje od Havane docekace vas jedinstveni pejzaž gde se palme spajaju sa crvenim udolinama iznad kojih se uzdižu kršne tvorevine “Mogotes”. Tura se nastavlja autobusom ka “La Cueva del Indio” gde cemo doživeti nezaboravno iskustvo plovidbe u tradicionalnim brodovima podzemnom rekom koja prolazi kroz samu Haystack Hillock planinu. Rucak u lokalnom restoranu Finca Paraiso gde je obezbedjen tipicni kreolski obrok uz jedno ukljuceno pice. Posle rucka, nastavak obilaska ka Muralu praistorije. Povratak u Havanu u popodnevnim casovima. Slobodno vreme. Nocenje.
Napuštanje hotela u ranim jutarnjim casovima, transfer na povratni let za Beograd. 3 sata pred let je neophodno da budete na aerodromu. Let je planiran za 09.15 iz Havane. Povratak za Beograd sa vodicem.
Sletanje na aerodrom u Istanbulu predvidjeno za 10.10 i cekanje Beograd do 19.50. Prtljag je cekiran do krajnje destinacije – Beograd, ne morate ga preuzimati na ovom aerodromu. Avion slece u Beograd 31.januara u vecernjim casovima oko – 19.30 prema lokalnom vremenu. Ukoliko mogucnosti budu dozvoljavale, bice organizovano besplatno razgledanje Istanbula u vreme cekanja na povratni let za Beograd.

● Potrebno je najmanje 24 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama, uz doplatu.
BORAVAK DECE: Hotel Grand Aston 5* u Havani prima u sobu jedno dete do 12 godina ili bebu, kao I hotel u Varaderu. Dete deli krevet sa roditeljima.

Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul - Havana - Beograd (prevoznik Turkish Airways), aerodromske takse u Beogradu, Istanbulu I Havani u iznosu od 390 evra (čiji je iznos podložan promeni), smeštaj u hotelu kategorije pet zvezdica u dvokrevetnim sobama (9 noćenja sa all inclusive uslugom u Varaderu I 3 noćenja sa doručkom u Havani), transferi autobusom na relacijama aerodrom - hotel i hotel - aerodrom u Varaderu I Havani, panoramsko razgledanje Havane, Pina Colada nap utu do Varadera, večera u restoranu Aljibe u Havani, izlet u Finca VIgiu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

 Fakultativni izleti i posete,  međunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi. Napojnice.

Poslednje pregledani aranžmani

Kuba 10.02.2023