Kuba 17 januar 2023

Dan 1. Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela u 17.40 h. Grupa ne putuje sa vodicem u odlasku vec samostalno obavlja presedanje I ostale formalnosti do Havane. Poletanje za Istanbul u 20.20 h (let TK1084). Dolazak na aerodrom ‘’Istanbul’’ u 23.10 h. Cekanje na let za Havanu i poletanje u 01.50 h. Nocni let za Havanu.
Dan 2. Sletanje u Havanu u jutarnjim casovima 07.25. Posle carinskih formalnosti, odlazak ka transferu za Varadero gde ceka lokalni vodic. Prevoz u klimatizovanim vozilima do izabranog hotela u Varaderu. Kratka pauza na Bacunayagua mostu sa ukljulenim osveženjem najbolje Pina Colade u ovom delu sveta (ukljuceno u cenu). Prijavljivanje u hotel je predvidjeno u popodnevnim satima. Pice dobrodošlice i zapocinjanje all inclusive usluge. Slobodno vreme. Nocenje.
Dan 3-10. U periodu boravka u Varaderu, bice održani fakultativni izleti sa vodicem koje možete uplatiti na licu mesta. Detaljniji opisi predvidjenih izleta u nastavku Katamaran fakultativni izlet na Cayo Blanco. Polazak iz hotela i transfer do Marine Gaviota gde se ukrcavamo na Katamaran za ostrvo Cayo Blanco. Muzika i zabava sa otvorenim barom traje ceo put. Dolazak u Definarium gde možete plivati sa ovim carobnim stvorenjima. Zastajemo na koralnom grebenu gde možete iskusiti spektakularno ronjenje na Karibima Stižemo na Cayo Blanco, potpuno divlje i nenaseljeno ostrvo bez struje, tekuce vode … Rucak na ostrvu sa kreolskom i morskom hranom, bar sa ukljucenim lokalnim picima Posle rucka, povratak nazad u Marinu Gaviota. Transfer do hotela Fakultativni izlet “Tri grada – Santa Clara, Trinidad I Cinefuegos” Dorucak u hotelu u Varaderu. Transfer za fakultativni celodnevni izlet. Polazak od istorijski cuvenog grada Santa Clara, poznatog po tome što se u tu odigrala i glavna borba gerilaca na celu sa Ernestom Ce Gevarom. Ce Gevara, jedan od znamenitijih osoba svog vremena, bio je lekar, diplomata, pisac, gerilski vodja i revolucionar. U ovom gradu videcemo njegovu statuu kao i memorijalni muzej posvecen njemu. Vožnja za Trinidad. Rucak u restoranu u Trinidadu. Obilazak ovog tipicnog kubanskog grada ostavice vam utisak kao da ste se našli u sred telenovele. Šarmantne kucice, crkva, muzej, pijaca rukotvorina na kojoj cete moci da kupite i suvenire. Slobodno vreme u trajanju od 30 minta. Odlazak za Cinefuegos. Razgledanje ovog autenticnog grada koji još zovu i Biser juga još nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Povratak u Varadero uz kratko stajanje od 15 minuta.
Dan 11. Dorucak u hotelu. Polazak za Havanu. Na putu do Havane, kratka pauza i obilazak muzeja Finca Vigia, gde je živeo cuveni pisac Ernest Hemingvej (ukljuceno u cenu). Kuca je izvorno sacuvana kao u trenutku kao da se u njoj i dalje svakodnevno boravi. Sve je zamrznuto u trenutku i možete da osetite vecni duh tog vremena. Svi trofeji koje je osvajao kao lovac, fotografije, knjige stoje kao prvog dana. Nastavak ka prestonici Kube gde previdjen obilazak grada (ukljuceno u cenu). Tura zapocinje obilaskom Univerziteta, Trga Revolucije i cuvene “Malecon” promenade. Obilazak kolonijalnog dela grada, prolazak pored pozorišta, parkova i megalomanskih gradjevina kojima ovaj grad obiluje. Prošetacemo kroz istorijski i kolonijalni deo stare Havane, koji je .zbog svoje lepote uvršten na listu UNESCOve svetske kulturne baštine i upoznati se sa velicanstvenim trgovima koji su obeležili ovaj znameniti grad-muzej. Ova poseta ne bi bila kompletna bez obilaska hotela Ambos Mundos, Floridita i Bodeguita del Medio barova. Obilazak se završava na bazaru uz mogucnsot kupovine suvenira i uživate u duhu nekog prošlog vremena. Obilazak se završava jednosatnom vožnjom cuvenim old timer-ima. Nastavak putovanja do hotela Nacional de Cuba 5* koji važi za jedan simbola Havane. Sam hotel ima dugu i bogatu istoriju, pored svog velelepnog izgleda. Nalazi se na samom Malecon šetalištu, udaljen oko 30 minuta šetnje od starog dela grada. Hotel kao ponos ovog grada, bio je izbo mnogih znamenitih licnosti poput Vinstona Cercila, Frenka Sinatre i Aleksandra Fleminga. Prijavljivanje u hotel je predvidjeno u popodnevnim satima Vece predvidjeno za veceru u lokalnom restoranu Aljibe sa autenticnom atmosferom i lokalnim specijalitetima (ukljuceno u cenu).
Dan 12-13. Dorucak u hotelu Nacional 5*. U toku boravka ce biti organizovan fakultativni izlet. Celodnevna fakultativna poseta dolini Vinales. Na 2,5 sata vožnje od Havane docekace vas jedinstveni pejzaž gde se palme spajaju sa crvenim udolinama iznad kojih se uzdižu kršne tvorevine “Mogotes”. Tura se nastavlja autobusom ka “La Cueva del Indio” gde cemo doživeti nezaboravno iskustvo plovidbe u tradicionalnim brodovima podzemnom rekom koja prolazi kroz samu Haystack Hillock planinu. Rucak u lokalnom restoranu Finca Paraiso gde je obezbedjen tipicni kreolski obrok uz jedno ukljuceno pice. Posle rucka, nastavak obilaska ka Muralu praistorije. Povratak u Havanu u popodnevnim casovima. Slobodno vreme. Nocenje.
Dan 14. Napuštanje hotela u ranim jutarnjim casovima, transfer na povratni let za Beograd. 3 sata pred let je neophodno da budete na aerodromu. Let je planiran za 09.15 iz Havane.
Dan 15. Sletanje na aerodrom u Istanbulu predvidjeno ya 10.10 Cekanje na aerodromu na let za Beograd iz Istanbula od 10.10h do 19.50h. Prtljag je cekiran do krajnje destinacije – Beograd, ne morate ga preuzimati na ovom aerodromu. Avion slece u Beograd oko 19.30h januara u popodnevnim casovima oko – 14.40. prema lokalnom vremenu.

● Potrebno je najmanje 24 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama, uz doplatu.
BORAVAK DECE: Hotel Grand Aston 5* u Havani prima u sobu jedno dete do 12 godina ili bebu, kao I hotel u Varaderu. Dete deli krevet sa roditeljima.

● Ukoliko putuju 3 odrasle osobe, smeštaj je u hotelu Melia Peninsula 5* u Varaderu jer hotel Melia Varadero ne prima tu strukturu.

Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul - Havana - Beograd (prevoznik Turkish Airways), aerodromske takse u Beogradu, Istanbulu I Havani u iznosu od 390 evra (čiji je iznos podložan promeni), smeštaj u hotelu kategorije pet zvezdica u dvokrevetnim sobama (9 noćenja sa all inclusive uslugom u Varaderu I 3 noćenja sa doručkom u Havani), transferi autobusom na relacijama aerodrom - hotel i hotel - aerodrom u Varaderu I Havani, panoramsko razgledanje Havane, Pina Colada nap utu do Varadera, večera u restoranu Aljibe u Havani, izlet u Finca VIgiu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

 Fakultativni izleti i posete,  međunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi.

Napojnice  

Poslednje pregledani aranžmani

Kuba 17 januar 2023