Malaga 12.02.2023.

Malaga - rodni grad čuvenog slikara Pabla Pikasa i grad koji najbolje oslikava tradicionalnu špansku arhitekturu pomešanu sa modernim zdanjima i lokalitetima. Privilegovana suncem koje gotovo neprekidno greje i spektakularnom svetlošću, Malaga je grad velikih avenija, sa drvoredima palmi, intenzivnim noćnim životom, važnim muzejima, i izvrsnim restoranima ribljih specijaliteta svih vrsta… 

1. dan (nedelja, 12. februar 2023.) BEOGRAD – MALAGA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 05.20 sati. Poletanje za Malagu u 07.50 sati (let JU 576). Dolazak u Malagu u 11.25 sati. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: luka i plaža Malageta, korida, katedrala, zamak Gibralfaro koji potice iz 10. veka i nalazi se na brdu iznad grada, Alkazaba – mavarska palata, rimski teatar, centar grada – ulica Markes de Larios, Pikasov muzej… Transfer do hotela, smeštaj. Nocenje.
2. dan (ponedeljak, 13. februar 2023.) MALAGA – SEVILJA Dorucak. Fakultativni obilazak Sevilje, glavnog grada Andaluzije koji se nalazi u plodnoj dolini reke Gvadalkivir, i po mnogima jednog od najlepših gradova Evrope: gradska katedrala izgradena na mestu džamije nakon proterivanja muslimana, Alkazar - stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuca, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji, korida koja datira iz 19. veka… Katedrala u Sevilji je najveca srednjevekovna i gotska katedrala cija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišceni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda – nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a u katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Nocenje.
3. dan (utorak, 14. februar 2023.) MALAGA – MARBELJA – RONDA Dorucak. Fakultativni obilazak Marbelje, poznatog letovališta na mediteranskoj obali. Marbelja, zbog svog idealnog geografskog položaja, blage klime i reputacije koju ima jedan je od najposecenijih gradova na cuvenoj Costa del Sol. Nastavak putovanja do Ronde, jednog od najposecenih gradova Andaluzije, udaljenog od Malage oko 100 km. Karakteristicna panorama ovog mesta koje se nalazi iznad dubokog klanca reke El Taho najbolje je vidljiva sa mosta Puente Nuevo, cija je gradnja zapocela kraljem 18. veka i trajala 42 godine, a koji spaja stari mavarski deo grada i novi deo grada – El Mercadillo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje ocuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria… Nakon obilaska, povratak u hotel. Nocenje.
4. dan (sreda, 15. februar 2023.) MALAGA – ANTEKERA – GRANADA Dorucak. Odlazak na fakultativni izlet do Antekere. Smeštena na ’’raskršc´u Andaluzije“, Antekera je impresivan mali grad, sa više od 50 spomenika i pecina koje datiraju još iz bronzanog doba (najpoznatije Menga i Viera). Obilazak centra grada: palata Najera, manastir Katalinas i palata Markiza La Penja. Nastavak putovanja do Granade. Odlazak na panoramsko razgledanje grada. Granada je univerzitetski grad koji se nalazi u podnožju planina Siera Nevada, na ušcu cetiri reke. Poznata je po gradevinama koja datiraju iz srednjeg veka, a nastala su pod uticajem mavarskih vladara i dinastija. Posebno je poznata tvrdava Alhambra koja se nalazi na brdu iznad grada a predstavlja kompleks kraljevskih palata, uredenih dvorišta- takozvanih patia i bazena nastalih u doba vladavine dinastije Nasrida, kao i fontana i bogatih vodnjaka bašte Heneralife. Nakon obilaska, povratak u Malagu. Nocenje.
5. dan (cetvrtak, 16. februar 2023.) MALAGA – BEOGRAD Dorucak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 14.25 (let JU 579). Dolazak u Beograd u 17.35 sati.

SMEŠTAJ:
Eurostars Malaga 4* https://www.eurostarshotels.com/eurostars-malaga
Hotel se nalazi blizu železničke stanice u Malagi. Centar grada, Pikasov muzej i katedrala, udaljeni su 20 minuta hoda od hotela. Svaka soba ima: kupatilo, klima uređaj, SAT TV, mini bar, internet konekciju (uz doplatu), sef i fen. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom (švedski sto) ● Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije

FAKULTATIVNI IZLETI:
● SEVILJA - cena izleta: 80 €
● MARBELJA I RONDA - cena izleta: 75 €
● ANTEKERA I GRANADA  - cena izleta: 75 €
● Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 20 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.


VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “MALAGA“:
● Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.
● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume bide vradeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 05. oktobra 2022. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000054060 važi od 01.10.2022. do 01.10.2023. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: mailto:office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na mailto:e-mail:office@triglav.rs. 

• Aerodromske takse 48€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) • Avio prevoz na relaciji Beograd–Malaga–Beograd kompanijom Air Serbia • Transfer aerodrom–hotel–aerodrom • 4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4* • Panoramsko razgledanje grada • Usluge vodiča na srpskom jeziku • Troškovi organizacije putovanja

• Fakultativni izleti
• Putno zdravstveno osiguranje 

Poslednje pregledani aranžmani

Malaga 12.02.2023.