Moskva i St Peterburg 29.12.2021.

Moskva je  jedan od najstarijih gradova u Evropi. Prvi put se pominje 1147. godine, a od petnaestog veka  postaje prestonica ruske države. Taj status Moskva je imala do 1712. kada se glavni grad seli u Sankt Peterburg. Značaj grada nije opadao, a Moskva je postala centar brojnih značajnih događaja za ruski narod. Dvadesetih godina prošlog veka Moskva je postala glavni grad Sovjetskog Saveza i od tada nije gubila taj status. Danas je ovo moderna svetska metropola, centar ruske države, kulture, ekonomije, sporta. Crkva Svetog Vasilija, zadužbina ruskog cara Ivana Groznog, je jedan od simbola grada Moskve, a ovde se danas nalazi muzej, Boljšoj teatar je jedan od najpoznatijih u svetu. Sankt Peterburg je osnovao Petar Veliki 1703. godine, kako bi bio njegov prozor u Evropu, odnosno da osigura rusko prisustvo na Baltiku. Danas  je jedan od najlepših gradova na svetu.

1. dan (sreda, 29.decembar) BEOGRAD – MOSKVA Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Aeroflot za Moskvu u 12:45 casova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 18:00 casova. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem cak 44 stanice imaju status kulturnog nasleda. Obilazak nekoliko najznacajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlacenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Nocenje.
2. dan (cetvrtak, 30. decembar) MOSKVA Dorucak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevicji manastir, vidikovac Vrapceva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Muzej Panorama Borodinske bitke, posvecen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Nocenje.
3. dan (petak, 31. decembar) MOSKVA Dorucak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politicki, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetnickoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Car zvona i Car topa. Slobodno vreme za šetnju po praznicnoj Moskvi. Uvece odlazak na centralne trgove Moskve (sa vodicem, metroom), na kojima se uz velicanstven vatromet, docekuje Nova godina. Nocenje.
4. dan (subota, 1. januar) MOSKVA Dorucak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvecih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajuci se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala razlicite uloge koje su bile od velikog znacaja za rusku istoriju. Slobodno vreme. Nocenje.
5. dan (nedelja, 2. januar) MOSKVA – SANKT PETERBURG Dorucak. Transfer do železnicke stanice. Polazak voza za Sankt Peterburg u jutarnjim casovima. Putovanje savremenim vozom Sapsan u trajanju 3 sata i 50 minuta. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Nocenje.
6. dan (ponedeljak, 3. januar) SANKT PETERBURG Dorucak. Fakultativni program: Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetnickih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova cuvene Cilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Petropavlovska tvrdava, istorijsko jezgro grada, unutar cijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (pocev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i cuvene tamnice. Slobodno vreme. Nocenje.
7. dan (utorak, 4. januar) SANKT PETERBURG Dorucak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvecih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada rasporedenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vincija, Ticijana, Rembranta, Mikelandela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Isakijevska saborna crkva, najveca pravoslavna crkva u Rusiji, ali i jedna od najlepših gradevina Sankt Peterburga kako zbog svoje spoljne tako i unutrašnje dekoracije. Zvanicni naziv je Sabor prepodobnog Isakija Dalmatskog, a gradena je od 1815. do 1858. godine, prema projektu arhitekte Ogista Menferana. Slobodno vreme. Nocenje.
8. dan (sreda, 5. januar) SANKT PETERBURG – BEOGRAD Dorucak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Aeroflot za Beograd u 08:15 casova (let SU2838). Dolazak u Beograd u 09:30 casova. Kraj usluge. 8. dan (sreda, 5. januar) SANKT PETERBURG – BEOGRAD Dorucak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Aeroflot za Beograd u 08:15 casova (let SU2838). Dolazak u Beograd u 09:30 casova. Kraj usluge.

SMEŠTAJ:
Moskva, Holiday Inn Suschevsky 4*
Hotel se nalazi na 45 minuta vožnje od aerodroma Šeremetjevo, dok je od Crvenog trga udaljen 5km ili 4 metro stanice. Na 300 metara od hotela se nalazi metro stanica Rižskaja, koja direktno vodi do Crvenog trga. Moderne i elegantno uređene sobe sadrže kupatilo, mini bar, TV, pribor za pripremu kafe/čaja, sef za lap top, klima uređaj, besplatan Wi Fi. Od dodatnih sadržaja gostima je na raspolaganju restoran, fitnes centar, bar, prodavnica suvenira, menjačnica, bankomat. Doručak švedski sto.Sankt Peterburg,
Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru
Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*. U okviru hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak švedski sto.
FAKULTATIVNI IZLETI:
Fakultativni program:
Moskva
• Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR
• Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata)                   45 EUR *
• Krstarenje rekom Moskvom 45 EUR
• Sergijev Posad  (bivši Zagorsk) 45 EUR
• Panorama Borodinske bitke 35 EUR
Sankt Peterburg
• Puškin (Carsko selo)                                                                         55 EUR *
• Petropavlovska tvrđava                                                       35 EUR
• Ermitaž                                                       50 EUR
• Isakijevska saborna crkva                                                                         35 EUR
U sve cene je uključeno: vodič, autobus, ulaznice, slušalice. Odlazak u Kremlj, Panoramu Borodinske bitke i Ermitaž - metroom.
*)  Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin obavezno je prilikom uplate aranžmana na licu mesta nije moguće.
Realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000049593 važi od 01.10.2021. do 01.10.2022. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs. 

 

aerodromske takse (oko 141 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata), avionski prevoz na relaciji Beograd – Moskva – St Peterburg – Beograd, smeštaj u hotelu kategorije Holiday Inn Suschevski 4* u Moskvi i Moskva 4* u St Peterburgu, u dvokrevetnim sobama, transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma i prema programu, prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg ; usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

fakultativni izleti, ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene kao uključene, međunarodno zdravstveno putno osiguranje. 

Poslednje pregledani aranžmani

Moskva i St Peterburg 29.12.2021.